Pogledaj zašto baš ova škola treba tvoj glas
Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir jedina je ustanova na otoku Krku koja obrazuje učenike za ugostiteljsko zanimanje.
Ta činjenica obvezuje nas da konstantno ulažemo u opremu i znanja kako bismo našim učenicima i restoranima našega otoka prenijeli gastronomska znanja i vještine.
U videu učenici pripremaju jela otoka Krka na tradicionalan način, uz dodatak suvremenih gastronomskih trendova, s ciljem održavanja tradicijskih jela dijelom ponude otoka.
Pripremili smo Kvarnersku hobotnicu s plavom spirulinom, Krčke šurlice sa škampima, Lignje na šporko te Krčki presnac s juhom od Žlahtine.
Unatoč stalnom ulaganju, u praktikumu nedostaju roštilj i friteza. Osim toga, cilj nam je unaprijediti mogućnosti učenja uređajem za pakotiziranje te smokerom za meso i ribu kako bismo pokazali raskoš aromatiziranja dimom otočnog bilja. Na popisu želja nalazi se i linija za mljevenje i punjenje kobasica koja bi uvelike oplemenila gastronomsku ponudu. Podržite nas lajkanjem ovog videa!